Paul Schnabel nieuwe voorzitter Innovatiefonds Zorgverzekeraars

Array

Prof. dr. Paul Schnabel is per 1 september 2013 benoemd tot voorzitter van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Hij volgt mr. Niek de Jong op die wegens het aflopen van zijn laatste termijn op 1 september aanstaande terugtreedt. De Jong is voorzitter vanaf de oprichting van het Fonds in 1999.

Het Innovatiefonds Zorgverzekeraars besteedt een deel van de reserves uit de voormalig vrijwillige ziekenfondsverzekering en wil daarmee een bijdrage leveren aan verbeteringen in de gezondheidszorg. Dit gebeurt met projecten die leiden tot een zichtbaar betere zorg vanuit het perspectief van de patiënt en daardoor tot een betere kwaliteit van leven van (zieke) mensen. Bevordering van innovatie is daarbij de leidraad.
innovatiefonds zorgverzekeraarsPaul Schnabel was van 1977 tot 1992 hoofd onderzoek van het huidige Trimbos-instituut, kenniscentrum voor geestelijke gezondheidszorg. Vervolgens was hij decaan van de Netherlands School of Public Health en van 1998 tot 1 mei 2013 directeur van het SCP. Schnabel is sinds 1986 hoogleraar, en vanaf 2002 universiteitshoogleraar aan de Universiteit Utrecht. Dat blijft hij ook. Hij is onder andere commissaris van Shell Nederland en penningmeester van het Koninklijk Concertgebouworkest. In 2010 ontving hij de medaille van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen en in 2013 werd hij benoemd tot kroonlid van de SER.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen