Wordt medeuitgever van het Boek ‘Anneke, zorgen om de zorg’

1
254

Je bent 35, apotheker, net moeder, en de diagnose luidt kanker. Ongeneeslijk. Waar loop je allemaal tegen aan? Haar collega’s van het IVM, willen haar verhaal in boekvorm uitgeven.

In 2007 werd Anneke op 35-jarige leeftijd gediagnosticeerd met borstkanker. Na een intensief traject leek het gevaar in 2008 geweken. In 2011 bleek het echter opnieuw helemaal mis. Anneke had uitzaaiingen in botten, lever, longen en later ook in de hersenen. Als jonge moeder was haar vechtlust groot, als apotheker en leidinggevende bij het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik was haar kennis van de gezondheidszorg eveneens groot. Maar als patiënt liep ze tegen onbegrijpelijke zaken aan, organisatorische blunders, onvolledige dossiers, gebrekkige communicatie en de machteloosheid die je als patiënt in dat systeem ten deel valt. Met regelmatige updates hield ze haar collega’s, familie en vrienden op de hoogte. Haar persoonlijke verhaal is zo beeldend, leerzaam en ontroerend, dat ze in overleg met haar werk besloot haar ervaringen toe te vertrouwen aan het papier. Het boek is af. Graag willen ze haar boek laten redigeren, vormgeven en uitgeven.

borstkankerHoe willen zij het geld besteden?
Een redacteur zal de tekst bewerken en nog toegankelijker maken. Vanuit het IVM zullen we er een voor- en nawoord voor schrijven. We zullen het boek laten vormgeven en drukken in mooie gebonden vorm en via de webshop van het IVM ook verkopen aan een breder publiek. We hebben uitgeverij Prelum bereid gevonden het boek te produceren en uit te geven. Een eerste druk van 1000 exemplaren is ons oogmerk. Donateurs die 29,50 euro doneren zullen bij doorgang van het project het boek toegezonden krijgen. Grotere donaties mogen natuurlijk ook! Mocht het bedrag niet bijeengebracht worden, maar wel 75% worden gehaald, dan legt het IVM het restant bij. Komt er minder binnen, dan restitueren wij de donaties. Komt er meer binnen, dan drukken we meer exemplaren.

Wanneer is het project echt geslaagd?
Het boek is het resultaat van dit project. Echt geslaagd is het als we 1000 exemplaren van het boek hebben verspreid. Een extra zou zijn als het boek in de boekhandels terecht komt.

Bron: Farmafonds

Vorig artikelHuisartsenpost Zwolle verhuist
Volgend artikelTherapietrouw bij antibioticagebruik kan beter
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

1 REACTIE

  1. Tijdens de Eerste Europese dag van de rechten van de Patient op 18 april 2009 (georganiseerd door Zorgebelang Gelderland Mw. Pouwels) werd het al benoemd de lacune in zorgafstemming. Centralisatie van zorgafstemming. (Zie verslag http://www.slideshare.net/adaqcra/mij-een-zorg-direct-verslag-18-april-2009-europese-dag-van-de-rechten-van-de-patint) Er is kennelijk nog niet veel veranderd?

    Ik wil het boek van Anneke gaan lezen, en dat het er komt. Dus ik zal ook een van de donateurs zijn en zal het bericht daarom ook doorsturen. Voor de goede orde de hiervoor benodigde infornatie opdat het boek er komt: stort 29,50 op rekening van de uitgever Prelum
    ING-bank: 67.44.13.229 en stuur hen een berichtje nadien (030 63 55 060) info@prelum.nl en wordt ontvanger van het boek. Als het boek er niet zou komen, laat het dan een E-boek worden ! Boeken met praktijk ervaringen met bevindingen in onderzoeksmatig verslag zijn noodzakelij. Er wordt al te lang geschreven over voorvallen en dat er wat aan gedaan moet worden, maar er wordt te weining op micro-niveau gekeken waar het /wat er dan fout ging.

Comments are closed.