RvB en medische staf Diakonessenhuis maken samen ziekenhuis slagvaardiger

0
1362

De Federatie Medische Staf Diakonessenhuis (FMSD) en de Raad van Bestuur (RvB) van het Diakonessenhuis in Utrecht hebben dinsdag 19 september een convenant ondertekend. Met deze samenwerkingsovereenkomst kunnen de RvB en de medische staf het ziekenhuis samen slagvaardiger besturen.

Om deze stap te kunnen maken is vrijdag 15 september de Federatie Medische Staf Diakonessenhuis (FMSD) opgericht. Het is de eerste keer in Nederland dat een ziekenhuis kiest voor deze constructie. In de oprichting van de FMSD hebben de Raad van Bestuur, de Vereniging Medische Staf Diakonessenhuis (VMSD), de Coöperatie Medisch Specialisten Domstad (MSBD) en de Vereniging van Specialisten in Dienstverband Diakonessenhuis (VSDD) nauw samengewerkt om tot dit resultaat te komen. De nieuw opgerichte federatie vertegenwoordigt 209 medische stafleden. Allen hebben de federatie mandaat gegeven om samen met de RvB beleid vast te stellen en besluiten te nemen.

Bestuursvoorzitter John Taks: ,,Ik ben erg blij met dit resultaat omdat het ziekenhuis nu slagvaardiger kan zijn. Als RvB zitten we vanaf nu met één krachtig en gemandateerd  bestuur aan tafel die de belangen, ideeën en meningen van de hele medische staf vertegenwoordigt. Zo kunnen we samen veel gerichter werken aan ons gezamenlijke belang en in goed overleg sneller tot belangrijke besluiten komen. Dat vinden zowel de specialisten als de RvB belangrijk. Mooi dat die gezamenlijke wil nu tot dit resultaat heeft geleid.” De RvB en de federatie nemen besluiten over onderwerpen als de strategie van het ziekenhuis, bijstelling van de portfolio of samenwerking met andere partijen. 

Bron:  Diakonessenhuis Utrecht, Zeist en Doorn