KBO-PCOB treft regeling met Zilveren Kruis compensatie vervoerskosten

Array

Zilveren Kruis gaat de vervoerskosten die patiënten en hun bezoekes moeten maken ten gevolge van het faillissement van de IJsselmeerziekenhuizen compenseren. Dit heeft de zorgverzekeraar vandaag bekendgemaakt. Seniorenorganisatie KBO-PCOB en de samenwerkende ouderenorganisaties in Lelystad (OSOL) zijn blij met deze regeling voor patiënten en hun bezoekers. De compensatieregeling is tot stand gekomen op uitdrukkelijk verzoek van KBO-PCOB.

Hoge vervoerskosten

Directeur Manon Vanderkaa: “Hiermee kan worden voorkomen dat verzekerden afzien van behandeling vanwege te hoge reiskosten. De regeling stelt bovendien naasten in staat om hun dierbaren op te zoeken. Dat voelt goed.”

Positief gebaar

Zoals bekend wordt een deel van de behandelingen in MC IJsselmeerziekenhuizen (tijdelijk) verplaatst naar andere ziekenhuizen in de regio. Patiënten die voor hun zorg verder moeten reizen naar een ander ziekenhuis, kunnen (tijdelijk) te maken krijgen met hogere vervoerskosten. Zilveren Kruis wil een positief gebaar maken naar zijn klanten in deze bijzondere situatie. Dit op uitdrukkelijk verzoek van KBO-PCOB en OSOL.

Ook voor bezoekers

Zilveren Kruis komt verzekerden tot 1 april 2019 tegemoet in de vervoerskosten die zij moeten maken bij behandeling in een ander ziekenhuis. Deze regeling geldt voor patiënten die al in behandeling zijn bij MC IJsselmeerziekenhuizen en/of patiënten die wonen in Flevoland en in de Noordoostpolder waarbij de behandeling nu plaatsvindt in een ander ziekenhuis dan in MC IJsselmeerziekenhuizen zou plaatsvinden. De tegemoetkoming geldt ook voor hun bezoekers.

Verzekerden van Zilveren Kruis in het betreffende gebied worden deze week per e-mail of per brief geïnformeerd. De zorgverzekeraar evalueert de regeling bijtijds om te kijken wat er na 1 april nog nodig is. KBO-PCOB zal zich door Zilveren Kruis regelmatig laten informeren over de voortgang van de regeling.

Bron: KBO-PCOB

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen