Klein Geluk: subsidie voor verbeteren van ervaren kwaliteit van leven van mensen met een langdurige beperking

Start nieuw programma Klein Geluk

Het programma Klein Geluk van FNO nodigt organisaties uit vanaf 1 september 2022 een subsidieaanvraag in te dienen. Klein Geluk richt zich op het verbeteren van de ervaren kwaliteit van leven van mensen met een langdurige beperking op het vlak van gezondheid. Het programma heeft acht miljoen euro beschikbaar om de komende zeven jaar organisaties hierbij te ondersteunen.

‘Je bent altijd bezig met je rolstoel om obstakels te overwinnen en dat heb je nu even helemaal niet.’ – Willem, VR-sporter

De mate waarin iemand dingen zelf kan bepalen (eigen regie), sociale relaties heeft met anderen (participatie), en zich lichamelijk en geestelijk goed voelt (welbevinden), zijn belangrijke factoren voor de ervaren kwaliteit van leven. Klein Geluk ondersteunt daarom activiteiten die dit positief beïnvloeden. Het belangrijkste uitgangspunt is de vraag en behoefte vanuit de doelgroep zelf. Zij staan centraal in het hele programma.

Over Klein Geluk

Het vorige programma Klein Geluk financierde ruim tweehonderd projecten op het gebied van materialen, dagbesteding en evenementen, zoals (beweeg)materialen, inrichting van binnen- en buitenruimtes, activiteiten en uitjes. Daarnaast zijn twintig projecten gesubsidieerd die een structurele verandering teweeg hebben gebracht. Het programma is afgesloten met een evenement door en voor de doelgroep.Dit nieuwe programma Klein Geluk is gebaseerd op een uitgebreide evaluatie van het vorige programma en literatuuronderzoek. Naast de mogelijkheid voor relatief kleine subsidies voor materialen, dagbesteding en evenementen wil Klein Geluk mensen uit de doelgroep aan het werk helpen én is er aandacht voor structureleverbeteringen voor de doelgroep.‘Dat je eerst zelf leert en daarna ook een ander het leert. Dat is heel erg leuk.’ – Neeltje, co- trainerSupermarktsafari

Subsidie aanvragen

Vanaf 1 september tot 13 oktober 2022 kunnen organisaties subsidie aanvragen voor materialen, dagbestedingen evenementen. Meer informatie is te vinden op www.fnokleingeluk.nl

Over FNO

FNO is een vermogensfonds voor én met mensen in kwetsbare situaties in Nederland. Onze droom is dat zij blijvend betere kansen hebben op meer gezondheid, kwaliteit van leven en toekomstperspectief.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen