Apothekers gaan actie voerentegen preferentiebeleid

Array

Apothekers gaan actievoeren tegen het preferentiebeleid van zorgverzekeraars, schrijft dagblad Trouw woensdagochtend. Verontruste apothekers hebben het Landelijk Actie Comite Apothekers opgericht, dat los van de apothekerskoepel KNMP opereert. De apothekers willen ‘patientvriendelijke’ acties gaan voeren, schrijft Trouw. Wat de acties zullen inhouden is nog niet bekend.

Apothekerskoepel KNMP, die onder meer apotheekbedrijf OPG Groep nv vertegenwoordigt, schat dat vier van de tien apotheken in financiele problemen raken als gevolg van de prijsdaling van medicijnen. Eerder deze maand werd bekend dat de zorgverzekeraars met ingang van 1 juli 2008 het zogeheten preferentiebeleid willen uitbreiden. Dit betekent dat de verzekeraars voor bepaalde werkzame stoffen alleen nog de laagst geprijsde generieke geneesmiddelen zullen vergoeden. Inmiddels is gebleken dat dit tot een aanzienlijke prijsdaling op generieke geneesmiddelen zal leiden.

One thought on "Apothekers gaan actie voerentegen preferentiebeleid"

  1. De KNMP die apotheekbedrijf OPGgroep nv vertegenwoordigt? Dat klopt niet! De KNMP is de beroepsorganisatie van apothekers en deze vertegenwoordigt alleen apothekers die lid zijn van de KNMP, dus geen bedrijven!

Comments are closed.

Recente artikelen