‘Cliënt centraal in AWBZ-zorg’

Array

awbz‘Zorgaanbieders moeten zich meer richten op de wensen van de clienten.’ Dat zei staatssecrataris Bussemaker vanochtend bij de opening van het congres ’Yes we Care’ in Bussum.

Voor een publiek van ruim duizend zorgverleners kondigde Bussemaker aan dat de client ‘de regie’ moet krijgen bij de uitvoering van de AWBZ-zorg. In haar openingstoespraak introduceerde ze daarvoor de term ‘client-volgende-bekostiging’. Bussemaker: ‘Dat betekent: als iemand meer of zwaardere zorg nodig heeft, dan is voor hem of haar ook meer geld beschikbaar. De client heeft de regie en kiest een aanbieder. Voor de aanbieders betekent dit: geen clienten, geen centen.’

De staatssecretaris kondigde verder aan dat de rol van zorg-professionals binnen de AWBZ extra aandacht krijgt: ‘We zullen een uiterste krachtsinspanning moeten leveren om de professional weer het plezier in het werk terug te geven’. Verder wil ze de aanval openen op de bureaucratie in de AWBZ-zorg.

Bussemaker zei verder dat het toezicht op bestuurders zal worden verscherpt. In haar jargon: ‘de juiste prikkels voor bestuurders, met echte afrekenbaarheid op de geleverde prestaties’.
Bron:Alle|Persberichten.nl

Noot redactie: Zie voor volledige tekst toespraak volgend bericht.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen