Innovatieve ondernemer stuwt fysiotherapie naar hoger plan

Martine Rooth genomineerd voor LOEY Award
Martine Rooth, oprichter van Fysiovoorjou.nl en programmadirecteur van Physitrack Nederland, is genomineerd voor een LOEY-Award in de categorie e-health. De LOEY Awards zijn onafhankelijke prijzen voor de beste ondernemers in de Nederlandse online industrie.

Fysiotherapie en e-health
In 2013 startte Martine Rooth (1988) haar eigen onderneming Fysiovoorjou.nl. Deze online fysiotherapiepraktijk, waarmee zij fysiotherapeutische consults levert op afstand, bouwde ze op eigen (financiële) kracht op en is inmiddels uitgegroeid tot een bloeiende onderneming met zes werknemers.
fysitrackSinds 2014 is Martine ook programmadirecteur Nederland voor Physitrack. Dit online revalidatieplatform biedt Nederlandse fysiotherapeuten, chiropractors, oefentherapeuten en andere zorgverleners een nieuwe standaard voor thuisoefenprogramma’s. Met de oefeningen in videobeelden en geschreven en gesproken tekst en monitoringtools biedt het een motiverende aanvulling op het bestaande revalidatieproces. Door de inzet van Physitrack neemt de therapietrouw van cliënten, die nu gemiddeld op 30 procent blijft steken, toe. Hierdoor verbetert het revalidatieproces aanzienlijk.

Rooth: ‘Mijn visie is dat goede gezondheidszorg efficiënter kan: geen wachtlijsten, maar online zorg waar en wanneer het jou uitkomt. Innovaties en e-health toepassingen bieden ondernemers kansen om vernieuwende initiatieven te starten. Binnen Fysiovoorjou.nl ben ik zelf gaan werken met de destijds Engelstalige versie van Physitrack. Sinds april is Physitrack ook in Nederland gelanceerd en vervul ik daar inmiddels de rol van programmadirecteur. Hierbij werk ik o.a. intensief samen met top ondernemer en initiatiefnemer Nathan Skwortsow. De samenwerking met inspirerende mensen motiveert mij om dagelijks, gedreven aan mijn missie te werken: het naar een hoger plan trekken van e-health in Nederland. Door op mij te stemmen ondersteun je mijn missie.’

LOEY Awards
Al vijf jaar worden online ondernemers, die uitzonderlijke prestaties leveren binnen het vakgebied, beloond met een LOEY Award. De LOEYs maken succesvolle ondernemers zichtbaar en dragen zo bij aan een verdere uitbouw van online initiatieven, samenwerking en vernieuwing. In vijf verschillende categorieën (e-Commerce, Tech, Marketing & Media, Education en e-Health) zijn drie ondernemers door de jury als finalist geselecteerd. Tot en met 24 augustus kan er gestemd worden. De best scorende ondernemers per categorie winnen  de LOEY Starters Award. Op 3 september worden de winnaars bekend gemaakt.


Over Physitrack

Physitrack biedt Nederlandse fysiotherapeuten, chiropractors, oefentherapeuten en andere zorgverleners een nieuwe standaard voor thuisoefenprogramma’s als onderdeel van het totale revalidatieproces. De gepersonaliseerde oefenprogramma’s, die eenvoudig met collega’s kunnen worden uitgewisseld, en de feedbackrapportages zorgen voor een aanzienlijke administratieve lastenverlichting. Door het op afstand kunnen monitoren van patiënten neemt de therapietrouw toe en verbetert het revalidatieproces aanzienlijk. Physitrack biedt patiënten een gebruiksvriendelijk platform om het revalidatieproces helder en inzichtelijk te maken en herstel te bevorderen. Physitrack is een initiatief van o.a. Nathan Skwortsow, oprichter van Kamernet.nl en Lexa.nl. Physitrack is al actief in Engeland, de Verenigde Staten, Canada en Australië.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen