Maatregelen pgb-houders met maand verlengd

Array

Begin april maakte het ministerie van VWS maatregelen bekend om houders van een persoonsgebonden budget (pgb) en hun zorgverleners zo goed mogelijk door de coronacrisis te helpen. VWS heeft de maatregelen voor pgb-houders met een maand verlengd.
Aanvankelijk liepen de maatregelen van 1 maart tot 1 juni 2020, maar net als bij de maatregelen voor zorg in natura, is besloten de maatregelen met een maand te verlengen, tot 1 juli 2020.

Opstarten van de zorg

Nederland is stap-voor-stap de lockdown aan het afbouwen (zie het overzicht van kabinetsmaatregelen onderaan dit bericht). Daarmee kan ook de zorg vanaf 1 juni weer opstarten, en zal deze naar verwachting vanaf 1 juli weer grotendeels beschikbaar zijn. Uiteraard blijven de richtlijnen van het RIVM leidend voor het verlenen van veilige zorg.

Extra ruimte voor zorgaanbieders

Er zijn inmiddels voldoende persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals mondkapjes en handschoenen, beschikbaar voor zorgmedewerkers. En iedereen met klachten kan getest worden op corona. Verlenging van de maatregelen voor budgethouders geeft zorgaanbieders daarbij extra ruimte om de zorg op een verantwoorde manier te organiseren.

Coronamaatregelen budgethouders

De coronamaatregelen voor budgethouders bestaan uit het inkopen van extra uren, het inzetten van vervangende zorg en het doorbetalen van niet-geleverde zorg (externe link). Lees meer over de maatregelen per wet en de voorwaarden op de websites van de SVB en de zorgkantoren.

Bron: Min VWS

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen